Οι νέες on-off μοτοσυκλέτες της Honda, CRF300L και CRF300 RALLY δέχονται σημαντικές αναβαθμίσεις για το 2021.

 • Νέος κινητήρας 286 κ.εκ. με μεγαλύτερη διαδρομή κυλίνδρου, 10% περισσότερη ισχύ και 18% περισσότερη ροπή.
 • Μείωση βάρους 4 κιλών σημαίνει 13% καλύτερη αναλογία ισχύος/βάρους.
 • Νέο πλαίσιο, μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, αναθεωρημένη γεωμετρία τιμονιού και θέση οδήγησης συνεπάγονται καλύτερη συμπεριφορά σε όλα τα εδάφη και μεγαλύτερη ευελιξία.
 • Μοντέρνα, νέα LCD όργανα και για τις δύο εκδόσεις.
 • Μεγαλύτερο ρεζερβουάρ κατά 2,7 λίτρα, χαμηλότερη σέλα και βελτιωμένη άνεση στο ταξίδι για την CRF300 RALLY.

 

Honda Motor Europe

 Οι νέες CRF300L και CRF300 RALLY – οι ελαφριές on-off μοτοσυκλέτες της Honda – δέχονται σημαντικές αναβαθμίσεις για το 2021.

 • Νέος κινητήρας 286 κ.εκ. με μεγαλύτερη διαδρομή κυλίνδρου, 10% περισσότερη ισχύ και 18% περισσότερη ροπή.
 • Μείωση βάρους 4 κιλών σημαίνει 13% καλύτερη αναλογία ισχύος/βάρους.
 • Νέο πλαίσιο, μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, αναθεωρημένη γεωμετρία τιμονιού και θέση οδήγησης συνεπάγονται καλύτερη συμπεριφορά σε όλα τα εδάφη και μεγαλύτερη ευελιξία.
 • Μοντέρνα, νέα LCD όργανα και για τις δύο εκδόσεις.
 • Μεγαλύτερο ρεζερβουάρ κατά 2,7 λίτρα, χαμηλότερη σέλα και βελτιωμένη άνεση στο ταξίδι για την CRF300 RALLY.

 

Η CRF250L παρουσιάστηκε στην Ευρώπη το 2012 και έκτοτε απέδειξε με διακριτικό και συνεπή τρόπο την αξία και τη γοητεία μίας ελαφριάς on-off μοτοσυκλέτας σε καθημερινή χρήση. Το 2017 προστέθηκε στην γκάμα Honda η έκδοση CRF250 RALLY με εμφάνιση εμπνευσμένη από αγωνιστική μοτοσυκλέτα του ράλλυ Dakar, η οποία προοριζόταν για μεγαλύτερα ταξίδια περιπέτειας. Για το 2021, και τα δύο μοντέλα υιοθετούν σημαντικές αναβαθμίσεις, όπως ο μεγαλύτερος κινητήρας και το αισθητά ελαφρύτερο πλαίσιο, τα οποία συνεπάγονται βελτίωση της αναλογίας ισχύος προς βάρος κατά 13%.

Με κυβισμό 286 κ.εκ. ο μονοκύλινδρος, υδρόψυκτος κινητήρας προδιαγραφών EURO5 με τους 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής (DOHC) και τις 4 βαλβίδες, αποδίδει μέγιστη ισχύ 27,3 ίππων (20,1kW) στις 8.500 σ.α.λ., ενώ χάρη στη μεγαλύτερη διαδρομή του εμβόλου αποδίδει και 18% περισσότερη ροπή 26,6Nm στις 6.500 σ.α.λ. (από 24,7 ίππους (18,2kW) @ 8.500 και 22.6Nm @ 6.750 σ.α.λ.). Βελτιωμένη είναι η αναπνοή του κινητήρα χάρη στο διαφορετικό χρονισμό του εκκεντροφόρου εισαγωγής και τους επανασχεδιασμένους αυλούς εισαγωγής και εξαγωγής. Με πιο σφιχτή κλιμάκωση στις πέντε πρώτες σχέσεις του κιβωτίου, ενισχύεται μάλιστα η αίσθηση της αυξημένης ροπής και ισχύος, ενώ η μακρύτερη 6η εξασφαλίζει πιο ξεκούραστο ταξίδι με υψηλές ταχύτητες. Ένας υδραυλικός μονόδρομος συμπλέκτης ελέγχει τον πίσω τροχό, ο οποίος χαρίζει 20% ελαφρύτερη αίσθηση στη μανέτα.

Το επανασχεδιασμένο, ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο διπλής δοκού, το αλουμινένιο ψαλίδι και η κάτω πλάκα πιρουνιού έχουν εξοικονομήσει 4 κιλά βάρος συνολικά, εξασφαλίζοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά στρεπτικής ακαμψίας με μεγαλύτερη εγκάρσια ευκαμψία, η οποία συνεπάγεται καλύτερη αίσθηση και πληροφορία για τον αναβάτη. Η γεωμετρία του τιμονιού προσαρμόστηκε ανάλογα ενώ μεγαλύτερη είναι η διαδρομή των αναρτήσεων: κατά 10 χλστ. εμπρός/20 χλστ. πίσω στη CRF300 L και κατά 10 χλστ. εμπρός στη CRF300 RALLY. Αντίστοιχα μεγαλύτερη είναι η απόσταση της μοτοσυκλέτας από το έδαφος.

Η νέα, αιχμηρή σιλουέτα της CRF300L περιλαμβάνει λεπτότερο ρεζερβουάρ 7,8 λίτρων και νέα ευανάγνωστα όργανα LCD με μαύρες ενδείξεις. Βελτιωμένη είναι και η θέση οδήγησης για ελαφρύτερη αίσθηση στο τιμόνι. Το τιμόνι είναι ελαφρώς μετατοπισμένο προς τα πίσω ενώ τα μαρσπιέ χαμηλότερα και επίσης πιο πίσω τοποθετημένα. Το ύψος της σέλας έχει αυξηθεί κατά 5 χλστ. στα 880 χλστ.

Η φαρδύτερη σέλα της CRF300 RALLY που εδράζεται σε ελαστικές βάσεις είναι κατά 10 χλστ. χαμηλότερη από πριν στα 885 χλστ. ενώ το ρεζερβουάρ είναι μεγαλύτερο κατά 2,7 λίτρα, στα 12,8 λίτρα συνολικά. Το τιμόνι διαθέτει εσωτερικά βαρίδια για περιορισμό των κραδασμών, ενώ τα μαρσπιέ φέρουν ελαστικά ένθετα. Τα LED φώτα φλας είναι βιδωμένα σε ελαστικές βάσεις για μεγαλύτερη αντοχή στη σκληρή χρήση.

Συνολικά, οι CRF300L και CRF300 RALLY παραμένουν δύο εξαιρετικά πρακτικές on-off μοτοσυκλέτες για όλες τις χρήσεις, όπως ακριβώς και οι προκάτοχοί τους. Χάρη στις βελτιώσεις που υιοθετούν για το 2021, είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, από το γύρο του τετραγώνου στην πόλη μέχρι το γύρο του κόσμου.

 

21YM HONDA CRF300L

 Αυξημένος κυβισμός για τη δημοφιλή on-off μοτοσυκλέτα της Honda και επιπλέον αναβαθμισμένος χρονισμός εκκεντροφόρων εισαγωγής και νέας σχεδίασης αυλοί εισαγωγής και εξαγωγής που πετυχαίνουν υψηλότερη ισχύ και σημαντικά αυξημένη ροπή σε όλο το εύρος στροφών. Η πιο πυκνή κλιμάκωση κιβωτίου συνδυάζεται με μία μακρύτερη 6η σχέση, ενώ ο υδραυλικός μονόδρομος συμπλέκτης (assist/slipper) προσφέρει πιο ακριβή έλεγχο του πίσω τροχού. Η συμπεριφορά σε όλα τα εδάφη έχει βελτιωθεί με ένα νέο ψαλίδι, την αυξημένη πλευρική ευκαμψία πλαισίου, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τη μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης και την επανασχεδιασμένη θέση οδήγησης. Η αιχμηρή, νέα σιλουέτα και τα γραφικά σηματοδοτούν τις αναβαθμίσεις για το 2021 ενώ φέρει και νέα ευανάγνωστα όργανα LCD με μαύρες ενδείξεις. Το βάρος έχει μειωθεί κατά 4 κιλά και φτάνει στα 142 κιλά, που σημαίνει 13% βελτιωμένη αναλογία ισχύος/βάρους.

1. Εισαγωγή

Η ουσία που χαρακτηρίζει μία μοτοσυκλέτα διπλής χρήσης αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του DNA της Honda. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, κυκλοφόρησε η XL250S – μία μοτοσυκλέτα εξαιρετική για το δρόμο και ταυτόχρονα με άριστες ικανότητες και σε συνθήκες εκτός δρόμου. Τα χρόνια που ακολούθησαν, η σειρά XL έγραψε ιστορία και απέδειξε ότι συνδυάζοντας έναν οικονομικό και εύχρηστο μονοκύλινδρο τετράτροχο κινητήρα με ένα ικανό πλαίσιο μπορούσε να δημιουργηθεί μία μοτοσυκλέτα πρακτική, ευέλικτη και άκρως απολαυστική, όπως διαπίστωσαν οι αναβάτες σε όλο τον κόσμο,.

Πριν από μία και πλέον δεκαετία, η δημιουργία μιας μοτοσυκλέτας διπλής χρήσης είχε απασχολήσει αρκετά το R&D τμήμα της Honda. Η μακροχρόνια παράδοση της εταιρείας – σε αγώνες off-road και τα σχετικά μοντέλα παραγωγής – ήταν μία χρήσιμη βάση όταν ξεκίνησε η εξέλιξη της νέας γενιάς μοτοσυκλετών.

Προτεραιότητά μας ήταν να διερευνήσουμε τις ανάγκες των πελατών. Ενώ μερικοί αναβάτες αναζητούν σταθερά αγωνιστικές επιδόσεις εκτός δρόμου, πολλοί εκτιμούν την ευχρηστία, πρακτικότητα και άνεση. Για τις καθημερινές μετακινήσεις τους σε συνθήκες πόλης ήθελαν μία ανθεκτική, πρακτική μοτοσυκλέτα με προηγμένο off-road στυλ. Το σαββατοκύριακο, όμως, χρειάζονταν μία μοτοσυκλέτα που να μπορεί να ταξιδεύει παντού, στην άσφαλτο και στο χώμα.

Η ομάδα εξέλιξης έβλεπε πάντα τη νέα on-off μοτοσυκλέτα της Honda ως ένα μοντέλο με παγκόσμια προοπτική. Εκτός από έναν ισχυρό και οικονομικό κινητήρα, το πλαίσιο έπρεπε να έχει ευρύ φάσμα χρήσης. Και επιπλέον να είναι προσιτή, να προσφέρει υψηλή ποιότητα και να εξαιρετική σχέση κόστους/απόδοσης (value for money), με χαμηλό λειτουργικό κόστος, ως προτεραιότητα. Η CRF250L, που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη το 2012, ήταν αυτή η μοτοσυκλέτα. Και οι μηχανικοί της Honda είχαν επιλέξει τη σωστή συνταγή. Η CRF250L αποδείχτηκε μία άριστη πλατφόρμα, η οποία εκτός του ότι απέκτησε μία εντυπωσιακή έκδοση RALLY*, εξακολουθεί να καταγράφει υψηλές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Όμως ο χρόνος δεν μένει στάσιμος και τώρα η νέα CRF300L παραλαμβάνει τη σκυτάλη για το 2021 – ελαφρύτερη, ισχυρότερη και με πολλές βελτιώσεις στις λεπτομέρειες. Έχει όλα τα προσόντα της ικανής μοτοσυκλέτας διπλής χρήσης CRF250L και ακόμα περισσότερα.

 

 1. Συνοπτική παρουσίαση μοντέλου

Ο νέος κινητήρας 286 κ.εκ. της CRF300L αποδίδει 10% υψηλότερη ισχύ 20,1kW (27,3 Ps) στις 8.500 σ.α.λ., και 18% περισσότερη ροπή 26,6Nm στις 6.500 σ.α.λ. Ο εκκεντροφόρος εισαγωγής έχει επανασχεδιαστεί όπως και το σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής για ισχυρότερη ροπή και ισχύ στις μεσαίες στροφές. Οι σχέσεις 1-5 προσφέρουν πιο πυκνή κλιμάκωση, για βελτιωμένη απόκριση, ενώ η 6η σχέση είναι μακρύτερη για μεγαλύτερη άνεση σε ταχύτητες ταξιδιού. Ένας υδραυλικός, μονόδρομος συμπλέκτης (assist/slipper) ελέγχει τώρα των πίσω τροχό στα απότομα κατεβάσματα και χαρίζει 20% ελαφρύτερη αίσθηση στη μανέτα.

Το επανασχεδιασμένο, ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, το αλουμινένιο ψαλίδι και η κάτω πλάκα πιρουνιού έχουν εξοικονομήσει 4 κιλά βάρος συνολικά, εξασφαλίζοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά στρεπτικής ακαμψίας, με αποτέλεσμα καλύτερη αίσθηση και πληροφορία για τον αναβάτη. Η γεωμετρία του τιμονιού προσαρμόστηκε ανάλογα ενώ μεγαλύτερη είναι η διαδρομή των αναρτήσεων εμπρός/πίσω και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Η νέα, αιχμηρή σιλουέτα της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει λεπτότερο ρεζερβουάρ και σέλα και νέα ευανάγνωστα όργανα LCD. Βελτιωμένη είναι και η θέση οδήγησης για ελαφρύτερη αίσθηση στο τιμόνι που είναι απαραίτητη σε συνθήκες εκτός δρόμου αλλά και χρήσιμη στους δρόμους της πόλης.

 

 1. Κύρια Χαρακτηριστικά

3.1 Κινητήρας

 • Κινητήρας μεγαλύτερου κυβισμού 286 κ.εκ. αποδίδει επιπλέον ισχύ 2,6 Ps (1.9kW) και ροπή 4Nm
 • Βελτιωμένη κλιμάκωση κιβωτίου με γνώμονα τόσο την επιτάχυνση όσο και τις ταχύτητες ταξιδιού
 • Υδραυλικός μονόδρομος συμπλέκτης (assist/slipper) με 20% ελαφρύτερη αίσθηση στη μανέτα

Η αύξηση χωρητικότητας κατά 14% για τον μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής (DOHC) – από 250 εκ.εκ. σε 286 κ.εκ. – είναι αποτέλεσμα της μεγαλύτερης διαδρομής του εμβόλου που τώρα είναι 63mm (αντί 55mm). Η διάμετρος παραμένει στα 76mm, όπως και η σχέση συμπίεσης 10.7:1. Η μέγιστη ισχύς των 20,1kW (27,3 Ps) επιτυγχάνεται στις 8.500 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή των 26,6Nm στις 6.500 σαλ. (από 18,2kW (24,7 ίππους) @ 8.500 και 22,6Nm @ 6.750 σ.α.λ.). Τα γραφήματα ροπής και ισχύος του κινητήρα δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τα οφέλη της αυξημένης ισχύος και ροπής: ο νέος κινητήρας είναι πολύ ισχυρότερος, σε όλες τις συνθήκες, από τις 2.000 σαλ.

Σε συνάρτηση με την αυξημένη δύναμη του κινητήρα και την πιο άμεση απόκριση κατά την εκκίνηση και επιτάχυνση, οι σχέσεις μετάδοσης 1-5 είναι κοντύτερες (πυκνή κλιμάκωση), ενώ η 6η είναι μακρύτερη για πιο ξεκούραστη οδήγηση στις υψηλές ταχύτητες. Επιπλέον, ένας υδραυλικός, μονόδρομος συμπλέκτης προσφέρει ελαφρύτερη κατά 20% αίσθηση στη μανέτα και ελέγχει τις ‘αναπηδήσεις’ του πίσω τροχού σε γρήγορα κατεβάσματα – για  εξαιρετικό έλεγχο, on & off-road. Στον αυτοκινητόδρομο, η τελική ταχύτητα αυξάνεται από 129km/h σε 132km/h.

Ο νέος χρονισμός του εκκεντροφόρου εισαγωγής ενισχύει την απόκριση στο μεσαίο φάσμα στροφών – που είναι και αυτό το οποίο χρησιμοποιείται με μεγαλύτερη συχνότητα στην πόλη και σε συνθήκες εκτός δρόμου – και συνεργάζεται με το επανασχεδιασμένο φιλτροκούτι,  τον σωλήνα εξαγωγής (660g ελαφρύτερος από την προηγούμενη σχεδίαση), το σιλανσιέ και το χρονισμό της ανάφλεξης. Ένα μπουζί ιριδίου, σε συνδυασμό με την ακριβή ποσότητα καυσίμου που ψεκάζεται από το σύστημα PGM-FI βελτιστοποιεί την απόδοση καύσης και τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά.

Ο κινητήρας χρησιμοποιεί έναν έκκεντρα τοποθετημένο κύλινδρο, που μειώνει τις απώλειες λόγω εσωτερικών τριβών, ενώ το έμβολο φέρει ένα ειδικό υλικό επιφανείας αλλά και επίστρωση μολυβδαινίου. Η αντλία λαδιού φέρει δομή εσωτερικής ανακούφισης που εμποδίζει την ανάμειξη αέρα και λαδιού. Το κομβίο του στροφάλου είναι ημι-διαιρούμενο με πρεσσαριστό μεταλλικό κουζινέτο, ενώ το ρουλεμάν στροφάλου φέρει κουζινέτο από χυτοσίδηρο. Ένας πρωτεύοντας αντικραδασμικός άξονας μειώνει περαιτέρω τους κραδασμούς.

Το σύστημα ψύξης χρησιμοποιεί ένα ψυγείο απόδοσης ψύξης 12.7kW, τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά της μοτοσυκλέτας, πίσω από μία πλαστική γρίλια για βελτίωση της ροής αέρα. Ένας λεπτός ανεμιστήρας ψύξης ελέγχει τη θερμοκρασία στις χαμηλές ταχύτητες, είτε σε δρόμους με πυκνή κυκλοφορία ή σε απαιτητικές off-road συνθήκες.

Ο κινητήρας της CRF300L πληροί τις προδιαγραφές EURO5.

3.2 Πλαίσιο

 • Βελτιωμένη συμπεριφορά και ευελιξία σε όλα τα εδάφη χάρη στις ευρέως φάσματος αναβαθμίσεις
 • Σημαντική εξοικονόμηση βάρους από το νέο πλαίσιο και το ψαλίδι
 • Αναθεωρημένη στρεπτική και εγκάρσια ακαμψία, αλλά και αυξημένη απόσταση από το έδαφος
 • Μεγαλύτερη διαδρομή εμπρός και πίσω ανάρτησης

Συνολικά 4 κιλά έχουν εξοικονομηθεί από το πλαίσιο της CRF300L, που ζυγίζει τώρα (πλήρης υγρών) 142kg. Το ατσάλινο ημίδιπλο πλαίσιο είναι εντελώς νέο και συμβάλλει κατά 2,15kg στη μείωση βάρους. Εξίσου σημαντικό, για καλύτερη αίσθηση της πρόσφυσης και των δύο τροχών, μειώθηκε κατά 25% η πλευρική ακαμψία.

 

Αυτό είναι αποτέλεσμα της μείωσης πλάτους της κεντρικής δοκού (-30mm), η χρήση κάτω σωλήνων διατομής 25,4mm (από 28,6mm) και η μείωση πλάτους κατά 20mm του κεντρικού συνδετικού σωλήνα.

Αντίστοιχα, το μονοκόμματο αλουμινένιο ψαλίδι είναι 550g ελαφρύτερο και προσφέρει μειωμένη πλευρική ακαμψία κατά 23%. Επίσης είναι κατά 15mm πιο στενό πίσω από το σημείο άρθρωσης. Εφαρμόστηκε τεχνική ομαλής σχηματοποίησης διατομής για τις αντίστοιχες μεταβάσεις. Ο ρυθμιστής της αλυσίδας είναι από εξελασμένο αλουμίνιο. Η ατσάλινη πλάκα του σταυρού αντικαταστάθηκε από αλουμινένια, εξοικονομώντας 730g από μια περιοχή που σχετίζεται άμεσα με το κέντρο βάρους και την ταχύτητα ελιγμών.

To ανεστραμμένο πιρούνι Showa 43mm κέρδισε 10mm διαδρομής φτάνοντας τα 260mm, και τα ελατήρια και οι αποσβέσεις έχουν αναθεωρηθεί, ώστε να προσφέρει ακριβή έλεγχο σε μεγάλο εύρος εδαφών και ταχυτήτων. Η πίσω ανάρτηση Pro-Link προσφέρει επίσης διαδρομή 260mm αντί για 240mm, ενώ το αμορτισέρ της Showa είναι μονού σωλήνα.

Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί από 255 σε 285mm και το πλαίσιο και ο κινητήρας εδράζονται κατά 20mm ψηλότερα, χάρη στις αναβαθμίσεις στο κάτω τμήμα του πλαισίου, το στροφαλοθάλαμο και την τάπα του κάρτερ λαδιού. Η γωνία κάστερ και το ίχνος τροχού είναι τώρα 27,5°/109mm (από 27,6°/113mm) και το μεταξόνιο μακρύτερο κατά 10mm (1455mm). Η ακτίνα στροφής είναι 2,3m.

Το σύστημα φρένων περιλαμβάνει εμπρός δίσκο 256mm με διπίστονη δαγκάνα και πίσω δίσκο με δαγκάνα ενός εμβόλου. Όπως στις αγωνιστικές CRF, ο πίσω κύλινδρος φρένου είναι ελαφρύς και μονοκόμματος. Οι δίσκοι έχουν κυματοειδή σχεδίαση – όπως στις CRF250R/CRF450R – με εξαιρετικές ικανότητες αυτοκαθαρισμού σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. 2-κάναλο ABS περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό

Ελαφριές, αλουμινένιες ζάντες μειώνουν περαιτέρω τη μη αναρτώμενη μάζα. Για το 2021, η επιφάνεια του αλουμινίου έχει ακόμα πιο γυαλιστερό φινίρισμα. Ελαστικά με τακούνια τύπου enduro (μπροστά, 80/100-21 51P και πίσω 120/80-18 62P) παρέχουν πρόσφυση σε ποικίλες συνθήκες οδήγησης.

Ο εμπρός τροχός 21” και ο πίσω τροχός 18” αυξάνουν την ευστάθεια σε ανώμαλα εδάφη και επιτρέπουν την τοποθέτηση πιο εξειδικευμένων off-road ελαστικών, εάν χρειαστεί. Η χρήση ενός μηχανουργικά κατεργασμένου πίσω κέντρου τροχού σε συνδυασμό με βίδες Μ8 (αντί για Μ10) και κοίλου πίσω άξονα εξοικονομεί 240g και 160g αντίστοιχα.

 

3.3 Στυλ & Εξοπλισμός

 • Ελαφρύτερο, λεπτότερο σώμα, εμπνευσμένο από αγωνιστικές μοτοσυκλέτες CRF
 • Αναβαθμισμένη θέση οδήγησης για πιο φυσικό έλεγχο
 • Ακόμα πιο ευανάγνωστη οθόνη LCD με μαύρες ενδείξεις σε λευκό φόντο

Αντλώντας ακόμα περισσότερη έμπνευση από τις αγωνιστικές CRF, η CRF300L υιοθετεί μία φρέσκια σχεδίαση σώματος και γραφικών. Το ρεζερβουάρ καυσίμου 7,8L είναι κατά 190g ελαφρύτερο αλλά και πιο λεπτό, βοηθώντας την κίνηση προς τα εμπρός αφού συνδυάζεται και με μια σέλα που επίσης είναι πιο λεπτή στο αρχικό τμήμα της. Η πίσω βάση πινακίδας κυκλοφορίας είναι επίσης μικρότερη, εξοικονομώντας 300g, ενώ το επιθετικό εμπρός φτερό είναι επίσης ελαφρύτερο.

Για πιο άνετο έλεγχο, η θέση οδήγησης έχει τροποποιηθεί: το τιμόνι είναι ελαφρώς τραβηγμένο προς τα πίσω, ενώ τα μαρσπιέ έχουν τοποθετηθεί πιο πίσω και χαμηλότερα, για να μπορεί ο αναβάτης να αλλάζει ευκολότερα ταχύτητες όταν φορά  μεγάλες μπότες τύπου off-road. Το ύψος της σέλας έχει αυξηθεί κατά 5mm, και φτάνει τα 880mm, ώστε η διάταξη του ‘τριγώνου του αναβάτη’ να είναι πιο όρθια και φυσική. Το πλαϊνό σταντ έχει επανασχεδιαστεί με τη νέα, αναδιπλούμενη επιφάνεια επαφής να έχει αυξηθεί κατά 10%.

Μία επανασχεδιασμένη και ελαφρύτερη κατά 70g οθόνη LCD περιλαμβάνει μαύρες ενδείξεις σε μοντέρνο, λευκό φόντο, για άμεση αναγνωσιμότητα. Οι αριθμοί στην κλίμακα ταχυμέτρου είναι κατά 6mm μεγαλύτεροι στα 23mm. Μεταξύ των πληροφοριών είναι ο δείκτης της σχέσης κιβωτίου, η χιλιομετρική αυτονομία και κατανάλωση, η μέση ταχύτητα, το χρονόμετρο, και το στροφόμετρο.

 1. Αξεσουάρ

Ανάμεσα στα ειδικά σχεδιασμένα αξεσουάρ που διατίθενται για την CRF300L είναι το top box 38L, η πίσω σχάρα, αλλά και ποδιά με βάσεις για το κάρτερ του κινητήρα.

 

 1. Τεχνικές Προδιαγραφές

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος Υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος ,με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους DOHC
Κυβισμός (cm³) 286cc
Αρ. Βαλβίδων ανά Κύλινδρο 4
Διάμετρος ´ Διαδρομή (mm) 76.0 x 63.0
Σχέση συμπίεσης 10.7:1
Μέγιστη ισχύς 20.1kW (27,3 Ps) /8500rpm
Μέγιστη ροπή 26.6Nm/6.500rpm
Χωρητικότητα σε λιπαντικό 1.8L
ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Ψεκασμός Ηλεκτρονικός PGM-FI
Χωρητικότητα ντεπόζιτου 7,8L
Κατανάλωση καυσίμου 32,3km/litre
Εκπομπές CO2 WMTC 73 g/km
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Χωρητικότητα μπαταρίας 12V-7AH
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Τύπος συμπλέκτη Υδραυλικός πολύδισκος μονόδρομος (assist/slipper)
Τύπος κιβωτίου 6-τάχυτο
Τελική μετάδοση Αλυσίδα
ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος Ατσάλινο ημίδιπλο
ΠΛΑΙΣΙΟ
Διαστάσεις (Μ´Π´Υ) 2230 x 820 x 1200mm
Μεταξόνιο 1455mm
Γωνία Κάστερ 27,5°
Ίχνος Τροχού 109mm
Ύψος Σέλας 880mm
Απόσταση από το έδαφος 285mm
Βάρος (πλήρες υγρών) 142kg
Ακτίνα στροφής 2,3m
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Τύπος Εμπρός Ανεστραμμένο πιρούνι 43mm
Τύπος Πίσω Prolink
ΤΡΟΧΟΙ
Ζάντα Εμπρός Ακτινωτή, αλουμινένια στεφάνη
Ζάντα Πίσω Ακτινωτή, αλουμινένια στεφάνη
Ελαστικό Εμπρός 80/100-21M/C 51P
Ελαστικό Πίσω 120/80-18M/C 62P
ΦΡΕΝΑ
ABS 2-κάναλο ABS
Φρένα Εμπρός Δίσκος 256mm x 3.5mm με διπίστονη δαγκάνα
Φρένα Πίσω Δίσκος 220 mm x  4.5mm με δαγκάνα ενός εμβόλου
ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Όργανα LCD
Προβολέας Λαμπτήρας
Πίσω φως Λαμπτήρας

 

 

 

21YM HONDA CRF300 RALLY

 Αυξημένος κυβισμός για την miniadventurer μοτοσυκλέτα της Honda, και επιπλέον αναβαθμισμένος χρονισμός εκκεντροφόρων εισαγωγής και νέας σχεδίασης αυλοί εισαγωγής και εξαγωγής που πετυχαίνουν υψηλότερη ισχύ και σημαντικά αυξημένη ροπή σε όλο το εύρος στροφών. Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει πιο ‘κοντές’ σχέσεις με εξαίρεση την 6η που είναι μακρύτερη, ενώ ο υδραυλικός μονόδρομος συμπλέκτης (assist/slipper) προσφέρει πιο ακριβή έλεγχο του πίσω τροχού. Η συμπεριφορά σε όλα τα εδάφη έχει βελτιωθεί με ένα νέο ψαλίδι, το πλαίσιο με αυξημένη πλευρική ευκαμψία, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τη μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης και την επανασχεδιασμένη θέση οδήγησης. Η αυξημένη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ αυξάνει την αυτονομία. Η σέλα εδράζεται σε ελαστικές βάσεις και είναι χαμηλότερα τοποθετημένη, ενώ υπάρχουν ελαστικά ένθετα στα μαρσπιέ. Το τιμόνι φέρει αντίβαρα για την εξάλειψη των κραδασμών, τα φλας στηρίζονται σε εύκαμπτες βάσεις, ενώ τελική πινελιά είναι μία ευανάγνωστη οθόνη LCD με μαύρες ενδείξεις σε λευκό φόντο. Το βάρος έχει μειωθεί κατά 4kg και τώρα είναι 153kg, που μεταφράζεται σε 13% βελτιωμένη αναλογία ισχύος/βάρους.

 1. Εισαγωγή

Μία μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού διπλής προσωπικότητας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων: κινείται με άνεση στην πυκνή αστική κυκλοφορία χάρη στο ελαφρύ βάρος και τις ‘slim’ αναλογίες της, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ευελιξία της, ενώ η ανάρτηση, η απόσταση από το έδαφος και το ύψος της σέλας προσφέρουν μία απολαυστική εμπειρία στον αναβάτη σε τραχύ οδόστρωμα και σε συνθήκες εκτός δρόμου. Ουσιαστικά, ανοίγει νέους ορίζοντες στους λάτρεις των δύο τροχών, ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας του αναβάτη.

Εμπνευσμένη σχεδιαστικά από την αγωνιστική HRC CRF450 RALLY Dakar, η CRF250 RALLY – προερχόμενη από την CRF250 – έφερε κάτι νέο στην αγορά όταν λανσαρίστηκε το 2017. Πέρα από το ότι ήταν ικανή να τρέξει σε ειδικές διαδρομές της ερήμου, προσέφερε και μία πραγματική αίσθηση περιπέτειας σε αναβάτες που αναζητούσαν μία ελαφριά, ευκολοδήγητη μοτοσυκλέτα.

Για το 2021, η CRF300 RALLY κάνει το ντεμπούτο της δίπλα στην CRF300L*. Ελαφρύτερη, ισχυρότερη και καλύτερα εξοπλισμένη για ταξίδια περιπέτειας, η CRF300 RALLY μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους πρόκληση, από το γύρο του τετραγώνου στην πόλη μέχρι το γύρο του κόσμου.

 

 1. Συνοπτική παρουσίαση μοντέλου

Ο νέος κινητήρας 286 κ.εκ. της CRF300L αποδίδει 10% υψηλότερη ισχύ 20,1kW (27,3 Ps) στις 8.500 σ.α.λ., και 18% περισσότερη ροπή 26,6Nm στις 6.500 σ.α.λ. Ο εκκεντροφόρος εισαγωγής έχει επανασχεδιαστεί όπως και το σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής για ισχυρότερη ροπή και ισχύ στις μεσαίες στροφές. Οι σχέσεις 1-5 προσφέρουν πιο πυκνή κλιμάκωση, για βελτιωμένη απόκριση, ενώ η 6η σχέση είναι μακρύτερη για μεγαλύτερη άνεση σε ταχύτητες ταξιδιού. Ένας υδραυλικός, μονόδρομος συμπλέκτης (assist/slipper) ελέγχει τώρα των πίσω τροχό στα απότομα κατεβάσματα και χαρίζει 20% ελαφρύτερη αίσθηση στη μανέτα.

Το επανασχεδιασμένο, ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, το αλουμινένιο ψαλίδι και η κάτω πλάκα πιρουνιού έχουν μειώσει το βάρος κατά 4 κιλά συνολικά, εξασφαλίζοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά στρεπτικής ακαμψίας, με αποτέλεσμα καλύτερη αίσθηση και πληροφορία για τον αναβάτη. Η γεωμετρία του τιμονιού προσαρμόστηκε ανάλογα ενώ η διαδρομή του πιρουνιού έχει αυξηθεί κατά 10 mm.

Η νέα, αιχμηρή σιλουέτα της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει μεγαλύτερο ρεζερβουάρ 12,8L και άνετη φαρδιά σέλα, ασύμμετρο διπλό προβολέα LED και νέα ευανάγνωστη οθόνη LCD με μαύρες ενδείξεις σε λευκό φόντο. Βελτιωμένη είναι και η θέση οδήγησης για ελαφρύτερη αίσθηση στο τιμόνι που είναι απαραίτητη σε συνθήκες εκτός δρόμου, αλλά και χρήσιμη στους δρόμους της πόλης.

 

 1. Κύρια Χαρακτηριστικά

 

3.1 Κινητήρας

 • Κινητήρας μεγαλύτερου κυβισμού 286 κ.εκ. αποδίδει 2,6 ίππους επιπλέον (1.9kW) και ροπή αυξημένη κατά 4Nm
 • Βελτιωμένη κλιμάκωση κιβωτίου με γνώμονα την επιτάχυνση και τις ταχύτητες ταξιδιού
 • Υδραυλικός μονόδρομος συμπλέκτης (assist/slipper) με 20% ελαφρύτερη αίσθηση στη μανέτα

Η αύξηση χωρητικότητας κατά 14% για τον μονοκύλινδρο, υδρόψυκτο κινητήρα με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής (DOHC) – από 250 εκ.εκ. σε 286 κ.εκ. – είναι αποτέλεσμα της μεγαλύτερης διαδρομής του εμβόλου που τώρα είναι 63mm (αντί 55mm). Η διάμετρος παραμένει στα 76mm, όπως και η σχέση συμπίεσης 10.7:1. Η μέγιστη ισχύς των 20,1kW (27,3 ίππων) επιτυγχάνεται στις 8.500 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή των 26,6Nm στις 6.500 σαλ. (από 18,2kW (24,7 ίππους) @ 8.500 και 22,6Nm @ 6.750 σ.α.λ.) Τα γραφήματα ροπής και ισχύος του κινητήρα δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τα οφέλη της αυξημένης ισχύος και ροπής: ο νέος κινητήρας είναι ισχυρότερος, σε όλες τις συνθήκες, από τις 2.000 σαλ.

Σε συνάρτηση με την αυξημένη δύναμη του κινητήρα και την ταχύτερη απόκριση κατά την εκκίνηση και επιτάχυνση, οι σχέσεις μετάδοσης 1-5 είναι κοντύτερες (πυκνή κλιμάκωση), ενώ η 6η είναι μακρύτερη για πιο ξεκούραστη οδήγηση στις υψηλές ταχύτητες. Επιπλέον, ένας υδραυλικός, μονόδρομος συμπλέκτης προσφέρει ελαφρύτερη κατά 20% αίσθηση στη μανέτα και ελέγχει τις ‘αναπηδήσεις’ του πίσω τροχού σε γρήγορα κατεβάσματα – για  εξαιρετικό έλεγχο, on & off-road. Στον αυτοκινητόδρομο, η τελική ταχύτητα αυξάνεται από 129km/h σε 135 km/h.

Ο νέος χρονισμός του εκκεντροφόρου εισαγωγής ενισχύει την απόκριση στο μεσαίο φάσμα στροφών – που χρησιμοποιείται με μεγαλύτερη συχνότητα στην πόλη και σε συνθήκες εκτός δρόμου – και συνεργάζεται με το επανασχεδιασμένο φιλτροκούτι,  τον σωλήνα εξαγωγής, το σιλανσιέ και το χρονισμό της ανάφλεξης. Ένα μπουζί ιριδίου, σε συνδυασμό με την ακριβή ποσότητα καυσίμου που ψεκάζεται από το σύστημα PGM-FI βελτιστοποιεί την απόδοση καύσης και τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά.

Ο κινητήρας χρησιμοποιεί έναν έκκεντρα τοποθετημένο κύλινδρο, που μειώνει τις απώλειες λόγω εσωτερικών τριβών, ενώ το έμβολο φέρει ένα ειδικό υλικό επιφανείας αλλά και επίστρωση μολυβδαινίου. Η αντλία λαδιού φέρει δομή εσωτερικής ανακούφισης που εμποδίζει τον εξαερισμό του λαδιού. Το κομβίο του στροφάλου είναι ημι-διαιρούμενο με πρεσσαριστό μεταλλικό κουζινέτο, ενώ το ρουλεμάν στροφάλου φέρει κουζινέτο από χυτοσίδηρο. Ένας πρωτεύοντας αντικραδασμικός άξονας μειώνει περαιτέρω τους κραδασμούς.

Το σύστημα ψύξης χρησιμοποιεί ένα ψυγείο απόδοσης ψύξης 12.7kW, τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά της μοτοσυκλέτας, πίσω από μία πλαστική γρίλια για βελτίωση της ροής αέρα. Ένας λεπτός ανεμιστήρας ψύξης ελέγχει τη θερμοκρασία στις χαμηλές ταχύτητες, είτε σε δρόμους με πυκνή κυκλοφορία ή σε απαιτητικές off-road συνθήκες.

Ο κινητήρας της CRF300 RALLY πληροί τις προδιαγραφές EURO5.

3.2 Πλαίσιο

 • Βελτιωμένη συμπεριφορά και ευελιξία σε όλα τα εδάφη χάρη στις ευρέως φάσματος αναβαθμίσεις
 • Σημαντική εξοικονόμηση βάρους από το νέο πλαίσιο και το ψαλίδι
 • Αναθεωρημένη ακαμψία για βελτιωμένη πληροφόρηση και αίσθηση
 • Μεγάλη διαδρομή εμπρός και πίσω ανάρτησης

 

Συνολικά 4 κιλά έχουν εξοικονομηθεί από το πλαίσιο της CRF300L RALLY, που ζυγίζει τώρα (πλήρης υγρών) 153kg. Το ατσάλινο ημίδιπλο πλαίσιο είναι εντελώς νέο και συμβάλλει κατά 2,15kg στη μείωση βάρους. Εξίσου σημαντικό, για καλύτερη αίσθηση της πρόσφυσης και των δύο τροχών, μειώθηκε κατά 25% η πλευρική ακαμψία.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της μείωσης πλάτους της κεντρικής δοκού (-30mm), η χρήση κάτω σωλήνων διατομής 25,4mm (από 28,6mm) και η μείωση πλάτους κατά 20mm του κεντρικού συνδετικού σωλήνα

Αντίστοιχα, το μονοκόμματο αλουμινένιο ψαλίδι είναι 550g ελαφρύτερο και προσφέρει αυξημένη πλευρική ευκαμψία κατά 23%. Επίσης είναι κατά 15mm πιο στενό πίσω από το σημείο άρθρωσης. Εφαρμόστηκε τεχνική ομαλής σχηματοποίησης διατομής για τις αντίστοιχες μεταβάσεις. Ο ρυθμιστής της αλυσίδας είναι από εξελασμένο αλουμίνιο. Η ατσάλινη κάτω πλάκα του σταυρού αντικαταστάθηκε από αλουμινένια, εξοικονομώντας 730g από μια περιοχή που σχετίζεται άμεσα με το κέντρο βάρους και την ταχύτητα ελιγμών.

To ανεστραμμένο πιρούνι Showa 43mm κέρδισε 10mm διαδρομής φτάνοντας τα 260mm, και τα ελατήρια και οι αποσβέσεις έχουν αναθεωρηθεί, ώστε να προσφέρει ακριβή έλεγχο σε μεγάλο εύρος εδαφών και ταχυτήτων. Η πίσω ανάρτηση Pro-Link προσφέρει επίσης διαδρομή 260mm αντί για 240mm, ενώ το αμορτισέρ της Showa είναι μονού σωλήνα.

Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί από 270mm σε 275mm, χάρη στις αναβαθμίσεις στο κάτω τμήμα του πλαισίου, το στροφαλοθάλαμο και την τάπα του κάρτερ λαδιού. Η γωνία κάστερ και το ίχνος τροχού είναι τώρα 27,5°/109mm (από 27,6°/113mm) και το μεταξόνιο μακρύτερο κατά 10mm (1455mm).

Το σύστημα φρένων περιλαμβάνει εμπρός δίσκο 296mm με διπίστονη δαγκάνα και πίσω δίσκο με δαγκάνα ενός εμβόλου. Όπως στις αγωνιστικές CRF, ο πίσω κύλινδρος φρένου είναι ελαφρύς και μονοκόμματος. Οι δίσκοι έχουν κυματοειδή σχεδίαση – όπως στις CRF250R/CRF450R – με εξαιρετικές ικανότητες αυτοκαθαρισμού σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. 2-κάναλο ABS περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό.

Ελαφριές, αλουμινένιες ζάντες μειώνουν περαιτέρω τη μη αναρτώμενη μάζα. Για το 2021, η επιφάνεια του αλουμινίου έχει ακόμα πιο γυαλιστερό φινίρισμα. Ελαστικά με τακούνια τύπου enduro (μπροστά, 80/100-21 51P και πίσω 120/80-18 62P) παρέχουν πρόσφυση σε ποικίλες συνθήκες οδήγησης.

Ο εμπρός τροχός 21” και ο πίσω τροχός 18” αυξάνουν την ευστάθεια σε ανώμαλα εδάφη και επιτρέπουν την τοποθέτηση πιο εξειδικευμένων off-road ελαστικών, εάν χρειαστεί. Η χρήση ενός μηχανουργικά κατεργασμένου πίσω κέντρου τροχού σε συνδυασμό με βίδες Μ8 (αντί για Μ10) και κοίλου πίσω άξονα εξοικονομεί 240g και 160g αντίστοιχα.

 

3.3 Στυλ & Εξοπλισμός

 • Ελαφρύτερο, λεπτότερο σώμα περιλαμβάνει μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου 12,8L
 • Φαρδύτερη σέλα για μεγαλύτερη άνεση, τώρα εδράζεται σε ελαστικές βάσεις και είναι χαμηλότερη κατά 10 mm
 • Ακόμα πιο ευανάγνωστη οθόνη LCD με μαύρες ενδείξεις σε λευκό φόντο

 

Η CRF300 RALLY είναι μία μοτοσυκλέτα σχεδιασμένη για μεγάλες αποστάσεις, κάτι το οποίο υποδηλώνει και το στυλ της. Προερχόμενα από τη CRF450 RALLY, η ανεξάρτητη ζελατίνα, το πάνω/κάτω φέρινγκ και τα πλαϊνά καλύμματα προστατεύουν αποτελεσματικά τον αναβάτη από τα καιρικά φαινόμενα. Χούφτες παρέχουν προστασία για τα χέρια και τις μανέτες του φρένου και του συμπλέκτη. Μία ποδιά προστατεύει το κάτω τμήμα της μοτοσυκλέτας και ο επιλογέας σχέσεων έχει αναδιπλούμενο άκρο.

Από τη μέση της μοτοσυκλέτας και πίσω, το ανανεωμένο στυλ παραπέμπει ξεκάθαρα σε ΜΧ. Η πίσω βάση πινακίδας κυκλοφορίας είναι πολύ μικρότερη, εξοικονομώντας 300g, ενώ περαιτέρω βάρος εξοικονομείται από το επιθετικό εμπρός φτερό. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου έχε αυξηθεί κατά 2,7L, και φτάνει τα 12,8L. Με κατανάλωση έως και 32,3 km/l (WMTC) η αυτονομία της μπορεί να ξεπεράσει τα 410 km.

Η σέλα εδράζεται σε ελαστικές βάσεις για μεγαλύτερη άνεση ενώ τα μαρσπιέ φέρουν τώρα ελαστικά ένθετα. Το ύψος της σέλας είναι 885mm, 5mm ψηλότερη από της CRF300L και 10mm χαμηλότερη από πριν. Έχει το ίδιο στενότερο προφίλ μπροστά όπως η ‘αδελφή’ της, αλλά το πλάτος της είναι 20mm μεγαλύτερο στην περιοχή που κάθεται ο αναβάτης για πιο ξεκούραστα μεγάλα ταξίδια.

Για πιο άνετο έλεγχο, η θέση οδήγησης έχει τροποποιηθεί: το τιμόνι είναι ελαφρώς τραβηγμένο προς τα πίσω, ενώ τα μαρσπιέ έχουν τοποθετηθεί πιο πίσω και χαμηλότερα, για να μπορεί ο αναβάτης να αλλάζει ευκολότερα ταχύτητες όταν φορά  μεγάλες μπότες τύπου off-road. Και η CRF300 RALLY φέρει εσωτερικά  αντίβαρα στο τιμόνι για ελαχιστοποίηση των κραδασμών. Το πλαϊνό σταντ έχει επανασχεδιαστεί με τη νέα, αναδιπλούμενη επιφάνεια επαφής να έχει αυξηθεί κατά 10%.

Μία επανασχεδιασμένη και ελαφρύτερη κατά 70g οθόνη LCD περιλαμβάνει μαύρες ενδείξεις σε μοντέρνο λευκό φόντο, για άμεση αναγνωσιμότητα. Οι αριθμοί στην κλίμακα ταχυμέτρου είναι κατά 6mm μεγαλύτεροι στα 23mm. Μεταξύ των πληροφοριών είναι ο δείκτης της σχέσης κιβωτίου, η χιλιομετρική κάλυψη και κατανάλωση, η μέση ταχύτητα, το χρονόμετρο, και το στροφόμετρο. Ο προβολέας είναι μία συμπαγής ασύμμετρη διπλή μονάδα LED και συνδυάζεται με ένα πίσω φανάρι με λαμπτήρες. Τα φλας είναι επίσης LED και τώρα στηρίζονται σε εύκαμπτες βάσεις.

 

 1. Αξεσουάρ

Ανάμεσα στα ειδικά σχεδιασμένα αξεσουάρ που διατίθενται για την CRF300 RALLY είναι το top box 38L, η πίσω σχάρα, αλλά και ποδιά με βάσεις για το Κάρτερ του κινητήρα.

 

 1. Τεχνικές Προδιαγραφές
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος Υδρόψυκτος, μονοκύλινδρος ,με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους DOHC
Κυβισμός (cm³) 286cc
Αρ. Βαλβίδων ανά Κύλινδρο 4
Διάμετρος ´ Διαδρομή (mm) 76mm x 63mm
Σχέση συμπίεσης 10.7:1
Μέγιστη ισχύς 20.1kW (27,3 Ps) /8500rpm
Μέγιστη ροπή 26.6Nm/6,500rpm
Χωρητικότητα σε λιπαντικό 1.8L
ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Ψεκασμός Ηλεκτρονικός PGM-FI
Χωρητικότητα ντεπόζιτου 12.8L
Κατανάλωση καυσίμου 32.3km/L
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Χωρητικότητα μπαταρίας 12V-7AH
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Τύπος συμπλέκτη Υδραυλικός πολύδισκος μονόδρομος (assist/slipper)
Τύπος κιβωτίου 6- τάχυτο
Τελική μετάδοση Αλυσίδα
ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος Ατσάλινο ημίδιπλο
ΠΛΑΙΣΙΟ
Διαστάσεις (Μ´Π´Υ) 2230 x 920 x 1415mm
Μεταξόνιο 1455mm
Γωνία Κάρτερ 27.5°
Ίχνος Τροχού 109mm
Ύψος Σέλας 885mm
Απόσταση από το έδαφος 275mm
Βάρος (πλήρες υγρών) 153kg
Ακτίνα στροφής 2.3m
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Τύπος Εμπρός Ανεστραμμένο πιρούνι 43mm
Τύπος Πίσω Prolink
ΤΡΟΧΟΙ
Ζάντα Εμπρός ακτινωτή, αλουμινένια στεφάνη
Ζάντα Πίσω ακτινωτή, αλουμινένια στεφάνη
Ελαστικό Εμπρός 80/100-21M/C 51P
Ελαστικό Πίσω 120/80-18M/C 62P
ΦΡΕΝΑ
ABS 2-κάναλο ABS
Φρένα Εμπρός Δίσκος 296 mm x  3.5mm με διπίστονη δαγκάνα
Φρένα Πίσω Δίσκος 220 mm x  4.5mm με δαγκάνα ενός εμβόλου
ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Όργανα LCD
Προβολέας LED
Πίσω φως Λαμπτήρας

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες οι προδιαγραφές είναι προσωρινές και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση

# Σημειώστε ότι οι αναφερόμενες τιμές είναι αποτέλεσμα δοκιμών της Honda σε τυποποιημένες συνθήκες, όπως προβλέπονται από τον κύκλο WMTC. Οι δοκιμές λαμβάνουν μέρος σε κυλιόμενο διάδρομο, χρησιμοποιώντας τη βασική έκδοση του οχήματος με έναν μόνο αναβάτη και χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. Η πραγματική κατανάλωση καυσίμου δύναται να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τη συντήρηση του οχήματος, τις καιρικές και οδικές συνθήκες, την πίεση των ελαστικών, την τοποθέτηση πρόσθετων αξεσουάρ, τη φόρτωση, το βάρος αναβάτη και συνεπιβάτη και άλλους παράγοντες.

 

 

 

21YM HONDA CRF300L RALLY

21YM HONDA CRF300L

21YM HONDA CRF300L RALLY

Περισσότερες φωτογραφίες που μπορείτε να κατεβάσετε σε υψηλή ανάλυση από τα παρακάτω Links:

 

https://hondanews.eu/eu/en/motorcycles/media/pressreleases/322978/the-new-crf300l-and-crf300-rally-hondas-lightweight-dual-purpose-bikes-receive-major-updates?utm_campaign=NewsAlert_4049&utm_medium=Email&utm_source=hondanews.eu